قیمت سیم و کابل برق

قیمت سیم و کابل برق آرین ابهر

سیم و کابل‌های برق با کیفیت‌های متفاوتی به بازار عرضه می‌شوند. میزان کیفیت این تجهیزات به عوامل مختلفی از جمله کیفیت مواد اولیه، ضخامت کابل، وزن هادی، هزینه‌های مربوط به نیروی انسانی و هزینه حمل‌ونقل بستگی دارد. تمام این عوامل، دائما در حال تغییر هستند؛ در نتیجه قیمت محصول نهایی نیز همواره پر نوسان است. شرکت سیم و کابل ابهر در حوزه تولید انواع سیم و کابل فعالیت دارد. شما با تماس با مشاوران این شرکت می‌توانید سوالات خود را در مورد قیمت سیم و کابل برق و دیگر موضوعات بپرسید. متخصصان ما شما را در انجام یک خرید آسان و موفق راهنمایی خواهند کرد.

سیم و کابل برق چیست؟

پیش از بررسی قیمت سیم و کابل برق نیاز است اشاره شود که سیم و کابل برق، ابزارهایی هستند که به صورت گسترده در صنعت برق مورد استفاده قرار می‌گیرند. این تجهیزات وارد بسیاری از جنبه‌های زندگی انسان امروزی شده‌اند و تقریبا در تمام محیط‌های مسکونی، تجاری و صنعتی قابل ‌مشاهده هستند. وظیفه سیم یا کابل برق، انتقال انرژی الکتریکی از نقطه‌ای به نقطه دیگر است. فاصله این دو نقطه می‌تواند معادل مسافت بین دو شهر یا به اندازه فاصله بین دو قطعه در یک تابلو برق باشد. در برخی موارد نیز از این تجهیزات برای ارسال سیگنال فرمان در سیستم‌های مخابراتی و کنترلی استفاده می‌شود.

سیم برق چیست؟

سیم از دو قسمت هادی و عایق تشکیل شده است. هادی برای انتقال جریان الکتریکی از یک نقطه به نقطه دیگر استفاده می‌شود. معمولا از مس یا آلومینیوم به عنوان هادی سیم استفاده می‌شود؛ زیرا رسانایی الکتریکی بالاتری نسبت به دیگر فلزات دارند. عایق سیم نیز از یک ماده پلاستیکی مانند PVC ساخته می‌شود. این لایه از هادی در مقابل عوامل بیرونی محافظت می‌کند.

سیم برق چیست

کابل برق چیست؟

دو یا چند رشته هادی که عایق شده باشند را کابل می‌نامند. متداول‌ترین فلزاتی که به عنوان هادی کابل‌ها استفاده می‌شوند، مس و آلومینیوم با خلوص بالا هستند. کابل‌ها عمدتا برای انتقال سیگنال‌های الکتریکی و یا در سیستم‌های مخابراتی استفاده می‌شوند. کابل‌ها انواع مختلفی دارند و در هر شرایط کاری باید از کابل متناسب با آن استفاده کرد.

تفاوت سیم و کابل برق

سیم و کابل هر دو به منظور انتقال جریان الکتریکی به کار گرفته می‌شوند و نقش بسیار مهمی در شبکه‌های برق و سایر صنایع ایفا می‌کنند. اساسا اکثر کابل‌های برق از یک یا چند سیم برق تشکیل شده‌اند؛ به ‌عبارت ‌دیگر می‌توان گفت سیم‌ها بخشی از کابل‌ها هستند. در ادامه تفاوت‌های بین سیم و کابل را به ‌طور جداگانه مورد بررسی قرار داده‌ایم:

ضخامت

ضخامت کابل نسبت به سیم بیشتر است؛ چون کابل از چند عایق و روکش ساخته می‌شود، در حالی‌ که سیم‌ها تنها دارای یک عایق هستند.

وزن

در یک متراژ مشخص از هر دو محصول، وزن کابل بیشتر از سیم است؛ زیرا کابل از تعداد رشته‌ها و عایق‌های بیشتری تشکیل شده است.

تحمل ولتاژ

کابل‌های برق برای تحمل ولتاژ در سطح بالاتر نسبت به سیم بهتر عمل می‌کنند.

تعداد رشته‌ها

سیم برق از یک رشته با سطح مقطع‌های مختلف تشکیل می‌شود؛ در حالی‌ که کابل‌ها از تعداد رشته‌های بیشتری ساخته می‌شوند.

سطح مقطع

کابل‌ها معمولا سطح مقطع بزرگ‌تری را پوشش می‌دهند؛ سطح مقطع آن‌ها می‌تواند به 240 میلی‌متر مربع یا حتی بیشتر برسد؛ اما سیم‌ها عمدتا سطح مقطع‌های پایین‌تر را می‌پوشانند. در برخی موارد خاص، بعضی انواع سیم ممکن است سطح مقطع زیادی داشته باشند؛ به ‌عنوان ‌مثال سیم‌های ارت می‌توانند سطح مقطع 150 میلی‌متر مربعی را نیز پوشش دهند.

میزان مقاومت مکانیکی

سیم نسبت به کابل مقاومت مکانیکی کمتری دارد؛ زیرا کابل‌ها توسط قسمت‌های مختلف مانند زره، ژاکت یا غلاف، آرمور و شیلد پوشانده می‌شوند.

کاربرد

سیم‌ها کاربردهای متنوع و بیشتری نسبت به کابل‌ها دارند. همانطور که کاربرد متفاوت انواع سیم و کابل تاثیر جدی در قیمت سیم و کابل برق دارد، هر نوع کابل معمولا در یک محیط ویژه با ویژگی‌های خاص قابل ‌استفاده است.

انواع سیم و کاربردهای هر یک

این محصول در ابعاد و جنس‌های مختلفی تولید می‌شود که این تنوع منجر به تفاوت در انواع قیمت سیم و کابل برق دارد. به ‌طور کلی سیم‌ها به دو نوع مسی و آلومینیومی تقسیم می‌شوند. جنس هادی سیم‌های مسی از جنس مس است و هادی سیم‌های آلومینیومی از آلومینیوم است. مس نسبت به آلومینیوم کیفیت و مقاومت بیشتری دارد؛ ولی سیم‌های آلومینیومی هزینه کمتری را روی دست تولیدکننده و طبعا مصرف‌کننده می‌گذارند و درعین‌حال کیفیت نسبتا قابل قبولی هم دارند. از همین روست که سیم‌های آلومینیومی نیز توانسته‌اند بخش بزرگی از بازار سیم را از آن خود کنند. در این قسمت انواع سیم و کاربرد آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

سیم برق مفتولی

این سیم به سیم خشک یا تک رشته نیز معروف است. از این محصول در صنعت خودروسازی، ساخت لوازم‌خانگی و دیگر صنایع شناخته‌شده، استفاده می‌شود.

سیم برق افشان

انعطاف‌پذیری بالای این سیم نسبت به دیگر انواع سیم، آن را به ابزاری محبوب به منظور سیم‌کشی ساختمان تبدیل کرده است.

سیم برق نیمه افشان

این سیم ویژگی‌های هر دو نوع سیم مفتولی و افشان را به‌ طور نسبی دارد و از لحاظ انعطاف پذیری  مابین سیم مفتولی و افشان قرار می‌گیرد.

سیم ارت

این نوع سیم از جنس مس است و روکشی به رنگ سبز یا زرد دارد. از آنجایی که از مس خالص در این نوع سیم استفاده می‌شود، این محصول از مقاومت اهمی کمتری برخوردار است. در برخی وسایل و محیط‌های کاری استفاده از این نوع سیم ضروری است؛ زیرا باعث افزایش امنیت سیستم می‌شود. استفاده در لباسشویی، یخچال و خودرو از جمله کاربردهای سیم ارت است.

سیم نایلون

از چسبیدن دو سیم نازک به یکدیگر، سیم نایلون ساخته می‌شود. این سیم به‌ طور گسترده در صنعت ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول نسبت به سایر سیم‌ها از قدرت کمتری برخوردار است و به همین جهت، کمتر در صنعت استفاده می‌شود. استفاده در سیم‌کشی ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری از کاربردهای سیم نایلون است.

سیم لاکی

سیم لاکی یکی از انواع پرمصرف سیم در صنعت است. اگر تعداد زیادی از سیم‌های لاکی را در کنار هم قرار دهید، این موضوع باعث ایجاد اختلال در عملکرد سیم‌ها نمی‌شود. همین ویژگی‌، این نوع سیم را از دیگر انواع سیم‌ها متمایز می‌کند.

انواع کابل برق

انواع کابل برق

همانطور که در خصوص قیمت سیم و کابل برق اشاره کردیم، انواع بسیار متنوعی از کابل‌های برق در بازار موجودند که هر یک ویژگی‌های خاص خود را دارند و در شرایط کاری خاصی قابل ‌استفاده هستند. این محصولات را می‌توان بر اساس معیارهای مختلفی چون سطح ولتاژ، نوع هادی، نوع عایق و موارد دیگر طبقه‌بندی نمود. در ادامه کابل‌های برق را از جهات مختلف تقسیم‌بندی و مورد بررسی قرار می‌دهیم.

بر اساس سطح ولتاژ

  • کابل‌های فشار ضعیف
  • کابل‌های فشار متوسط
  • کابل‌های فشارقوی
  • کابل‌های فوق فشارقوی

بر اساس نوع هادی

به ‌طور کلی از مس و آلومینیوم به دلیل رسانایی بالاتر نسبت به بقیه فلزات به عنوان هادی استفاده می‌شود. مس نسبت به آلومینیوم، کیفیت و رسانایی بالاتری دارد. از طرفی استفاده از آلومینیوم به عنوان هادی کم‌هزینه‌تر است.

بر اساس نوع عایق

عایق‌ها بر اساس جنسشان طبقه‌بندی می‌شوند. در ایران بیشتر عایق‌ها از جنس پلیمر PVC هستند. از دیگر مواد اولیه مورد استفاده در تولید عایق‌ها می‌توان به پلی‌اتیلن (PE)، پلی یورتان، پلی‌اتیلن ترفتالات (PET)، پلی تترا فلوئورو اتیلن(PTEE) ، کو پلیمرهای پلی‌استر، لاستیک طبیعی(NR) ، اتیلن وینیل استات(EVA) ، سیلیکون رابر(SIR)  و لاستیک کلروپرن(CR)  اشاره کرد.

بر اساس حفاظت الکتریکی

در برخی محیط‌های کاری مانند نیروگاه‌ها یا کنتورهای خانگی، به منظور حفاظت الکتریکی بیشتر در برابر نویزها از نوع خاصی از کابل‌ها استفاده می‌شود. این کابل‌ها با استفاده از شیلد بافته‌شده یا لایه‌ای از نوار مسی یا آلومینیومی پوشانده و محافظت می‌شوند؛ این پوشش در نمونه‌های معمولی کابل‌ها استفاده نمی‌شود.

بر ا£ساس حفاظت مکانیکی

از انواع زره‌های فلزی مختلف برای حفاظت از کابل در مقابل ضربات مکانیکی و دیگر عوامل آسیب‌رسان استفاده می‌شود. بر اساس نوع زره استفاده‌شده می‌توان کابل‌ها را تقسیم‌بندی کرد.

بر اساس تعداد رشته

کابل‌های فشارقوی و متوسط از یک تا سه رشته و کابل‌های فشار ضعیف از یک تا پنج رشته ساخته می‌شوند.

بر اساس کاربرد

  • کابل‌های زمینی
  • کابل‌های مخابراتی
  • کابل‌های افشان
  • کابل‌های کواکسیکال
  • کابل فیبر نوری

جهت دریافت مشاوره رایگان در خصوص خرید و دریافت قیمت سیم و کابل برق با همکاران ما تماس حاصل فرمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *