کابل-مخابراتی

کابل مخابراتی چیست؟

کابل‌ها معمولا برای انتقال انرژی الکتریکی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ اما این تنها کاربرد کابل‌ها نیست. یکی از انواع این تجهیزات، کابل‌های مخابراتی هستند. این ابزار که نوعی رسانه انتقال هدایت‌شونده به شمار می‌رود، با انتقال اطلاعات از یک نقطه به نقطه دیگر، ارتباط دوطرفه را در فواصل طولانی امکان‌پذیر می‌کند. این کابل‌ها که در زمینه‌های مخابراتی برای انتقال امواج الکترومغناطیسی به کار می‌روند، با نام راهنماهای امواج الکترومغناطیسی نیز شناخته می‌شوند. در شرکت سیم و کابل ابهر این نوع محصول نیز تولید و به بازار عرضه می‌شود. حال که می‌دانیم که کابل مخابراتی چیست؟ بهتر است با جزئیات بیشتر در مورد انواع و کاربرد آن صحبت کنیم. پس ادامه مقاله را از دست ندهید.

کاربردهای کابل مخابراتی

ارتباطات از راه دور مبتنی بر انتقال امواج و سیگنال‌ها از طریق یک رسانه امکان‌پذیر است. هنگامی‌که فاصله بین فرستنده و گیرنده زیاد است یا از یک انتقال متوسط غیر هدایت‌شونده استفاده می‌شود، معمولا آنتن‌ها بدین منظور مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ در غیر این صورت، کابل‌های مخابراتی به عنوان رسانه هدایت‌شونده به کار می‌روند. این نوع کابل‌ها کاربرد زیادی در تاسیسات شهری و خانگی دارند. کابل‌های مخابراتی به دو دسته نوری و مسی تقسیم می‌شوند و به دو طریق هوایی و زمینی قابل‌ استفاده هستند.

کابل مخابراتی برای راحت‌تر شدن ارتباطات به کار گرفته می‌شود. کابل مخابراتی برای انتقال اطلاعات و تقویت روابط دوطرفه در فواصل طولانی به کار می‌رود. تلفن جزء اولین اختراعات برای ایجاد ارتباط بین انسان‌ها در مسافت‌های دور بود و با استفاده از آن تنها صدای انسان قابل‌ انتقال بود؛ اما امروزه ما از رایانه، تلویزیون و وسایل دیگر نیز بدین منظور استفاده می‌کنیم. این روزها به خاطر پیشرفت‌های فناوری و مخابراتی، با استفاده از رایانه و تلویزیون به‌راحتی می‌توانیم ویدئوها و دیگر داده‌ها را انتقال دهیم. یکی از مهم‌ترین کاربردهای کابل مخابراتی انتقال اطلاعات و داده‌ها است. ایجاد ارتباط بین مشترکین در محله‌ها، شهرها و کشورهای مختلف از دیگر کاربردهای کابل مخابراتی است. علاوه بر موارد گفته‌شده، از این نوع کابل برای انتقال سیگنال‌های قوی در بخش‌هایی همچون اینترنت نیز استفاده می‌شود. با استفاده از این کابل‌ها می‌توان سیگنال‌ها را از مکانی به مکان دیگر و با هدف بالا بردن کیفیت زندگی انسان انتقال داد.

کاربرد کابل مخابراتی

انواع کابل مخابراتی

کابل‌های مخابراتی در دو دسته کلی مسی و نوری قرار می‌گیرند. هرکدام از این کابل‌ها، خود در انواع مختلفی تولید می‌شوند و در موارد مختلفی چون مصارف زمینی، دریایی و هوایی به کار می‌روند. خریداران بایستی در هنگام خرید کابل مخابراتی، ضمن در نظر گرفتن شرایط کاری، با بررسی ویژگی‌های این محصولات، کابل متناسب با محیط کاری را خریداری نمایند.

انواع کابل مخابراتی

ساختار کابل مخابراتی

یکی از تفاوت‌های اساسی انواع مختلف کابل‌های مخابراتی به ساختار این محصولات مربوط می‌شود. می‌دانیم که هادی و عایق دو بخش اصلی در ساختار هر کابل هستند. با توجه به نوع هادی و عایق مورد استفاده در کابل مخابراتی، این محصولات در دسته‌های مختلفی قرار می‌گیرند و بر همین اساس ویژگی‌های مختلفی دارند و به تبع آن کاربرد آن‌ها متفاوت است.

مشخصات کابل مخابراتی

مشخصات فنی کابل‌های مخابراتی، کارکرد آن‌ها را مشخص می‌کند. وظیفه اصلی این کابل‌ها انتقال سیگنال‌های اطلاعاتی از نقطه‌ای به نقطه‌ای دیگر است. یک نوع پرکاربرد برای این منظور، فیبرهای نوری هستند که از هادی کواکسیال یا جفت سیم پیچ‌خورده تشکیل می‌شوند. مشخصه‌های فنی کابل‌های مخابراتی و ساختار مکانیکی، از آن‌ها در برابر نیروهای کنترل‌شده و عوامل خارجی محافظت می‌کنند. کابل‌های بیرونی و هوایی با رطوبت و نور خورشید ارتباط مستقیم دارند و به همین دلیل باید مقاومت بیشتری داشته باشند. کابل‌های زمینی نیز با توجه به نوع محیط کاری از انعطاف بیشتری برخوردار هستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *